שפת הגוף שלנו אומרת עלינו המון, כאשר אנו ניצבים מול אדם המראיין אותנו וחושקים במשרה עצמה, אז שפת הגוף שלנו חשובה אפילו יותר. דמיינו שאתם מקרינים את עצמכם וצופים בכם אלפי אנשים בטלוויזיה, איך זה היה נראה אם הייתם נראים לחוצים, עצבניים, חוששים, עייפים, תשושים, מזלזלים ? לא טוב, נכון? זו בדיוק הנקודה שחלשה אצל אנשים רבים ולכן חשוב לעבוד על שפת גוף עוד לפני שניגשים לריאיון עבודה וכמובן בזמן הריאיון עצמו, אז איך עושים את זה?
יש דברים שלא עושים…ויש כאלה שכן…
מלכתחילה חשוב שתבינו שיש כמה דברים שלא כדאי לעשות בריאיון עבודה. אחד הדברים הללו מתקשר באופן ישיר לקשר עין. אז נכון, יש חשיבות גדולה מאוד ליצירת קשר עין אבל השאלה היא איך יוצרים אותו. כשקשר העין יותר מדי חזק, יותר מדי ממוקד, תוך פתיחת העיניים יתר על המידה ונעיצת המבט, הדבר עלול ליצור רושם שאינו טוב. קשר עין מסוג כזה יכול להיות מאיים ולכן מה שעלינו לעשות זה לשחרר מעט את השרירים שמסביב לעיניים, מעט לחייך ואז כך אנו יוצרים מבט שהוא מעט יותר מכבד, נעים וכזה שאפשר גם לשמור עליו לאורך זמן. מדי פעם ניתן להוריד את העיניים ואז להחזיר כי יש אנשים שקשה להם לשמור על קשר עין רציף לאורך כל הריאיון.
יש להימנע מלבהות כי זה גורם למראיין פעמים רבות לחשוב שאתם מרחפים ולא נמצאים בריאיון. דבר נוסף שיש להימנע ממנו בשפת הגוף שלנו בעת ריאיון עבודה ופגישות עסקיות הוא תנועות חדות של הראש כאשר אנו מסכימים לדבר כזה או אחר. אפשר להסכים בצורה מתונה ולשמור על תנועות קטנות של הראש ולא להגזים עם זה כי זה גורם למראיין לחשוב שאין לכם סבלנות או רצון להקשיב. גם תנועות אחורה וקדימה של הראש אינן מומלצות שכן זה גורם למן תחושה של ״אני לא עד הסוף בטוח במה שאתה אומר לי״ וזה יותר יחס שהוא לא מכבד כלפי המראיין…