
בשנים האחרונות עם צמיחתן של הרשתות החברתיות אנו נחשפים כל העת לדינימקה חדשה ומתפתחת בעולם זה, המביאה עמה הזדמנויות רבות הנוגעות לעולם העבודה . בפוסט הבא מוצגים מספר כללי ההתנהגות, אשר עשויים לסייע לכל אחד מאיתנו להפיק תועלות מפעילות ברשתות חברתיות.
המשימה הראשונה שלנו בעניין היא בחירת הרשת בה אנו מעוניינים לפעול, ניתן כמובן לבחור יותר מרשת אחת, אך חשוב לזכור לא להתפזר יתר על המידה, זאת לאור המשאבים הדרושים בניהול פעילותנו בכל רשת. הרשתות הרלוונטיות ליצירת קשרים עסקיים ופיתוח קריירה הנן רשתות גלובאליות, דוגמת Linkedin , Plaxo ו- Xing , רשתות נוספות פופלארית וידועה הנה Facebook אשר טומנת בחובה לא מעט הזדמנויות, אך מזוהה פחות עם היבטים עסקיים, למרות שבהחלט ניתן למצוא בה שימושים שונים לעולם העסקי. רשת ישראלית חשובה בהקשר זה, הנה הרשת החברתית קפה דה-מרקר.
רשתות אלה מעניקות את יתרונותיהן לכל הפעילים בהם, מנוסים וצעירים כאחד. הפעילות ברשת יוצרת נגישות גבוהה ליצירת קשרים עסקיים ולמידה ומעניקות הזדמנות לכולם. על המשתמשים הרוצים להפיק את המירב מהשימוש ברשת להכיר את כללי המשחק ולדעת להשתמש במיומנות גבוהה בכלים שהרשת החברתית המקצועית מעניקה.
בין הכלים והשימושים העומדים לרשות הפעילים ברשת החברתית –
- בניית פרופיל אישי ומקצועי מפורט – מומלץ לפרט באופן המציג אותנו נאמנה ולצרף תמונה עם חיוך
- זימון אנשי קשר – זימון אנשי קשר קיימים להצטרף לרשת הקשרים(מומלץ להשתמש במחולל הזימון המוצע על ידי רב הרשתות ושואב את המידע מחשבונות הדואר שלכם). בנוסף כדאי לפעול לזימון אנשי קשר הנמנים על באנשים ברשת הקשרים של חבריהם ואתם רואים אותם כאפקטיביים עבורכם, על ידי בקשה מחבריכם להציג אתכם
- הצטרפות לקבוצות מקצועיות והרחבת מעגל החברים בעלי זהות מקצועית דומה
- יצרו נוכחות ברשת החברתית – השתמשו בפונקציה המאפשרת שאילת שאלות את חברי הקבוצות, פתחו דיונים בעלי עניין המראים על הבנה מקצועית, ענו על שאלות שנשאלו על ידי משתמשים אחרים ועל ידי כך הפגנת כישורים מקצועיים.
- תהיו פתוחים למערכת היחסים הוירטואלית והענו לזימונים גם מאנשים שאינכם מכירים, בדקו את הפרופיל שלהם ובחנו את ההתאמה. גישתי לעניין היא לתת לקשר החדש הזדמנות, אף פעם לא ניתן לדעת מה יצא ממנו, במקרה הטוב יתפתח שיתוף פעולה מוצלח ותרוויחו איש קשר, במקרה הגרוע זו תהיה התקשרות פאסיבית שאינה צורכת מכם משאבים.
בשלב זה חשוב להדגיש – פעילות ברשת החברתית דורשת למידה מתמדת ופרו אקטיביות לכל אורך הדרך – זה לא בנה פרופיל ושכח! שימוש אפקטיבי מחייב אותנו להפגנת נוכחות רשתית וביצוע נטוורקינג אינטרנטי הלכה למעשה.
אין לי קשרים, אז איך מתחילים?
כולנו מקושרים – זה הכל עניין של מידה. בעולם בו כולם מקושרים, האינטרנט ואתרי הרשתות החברתיות מעניקים פלטפורמה להרחיב את רשת הקשרים שלנו ולמנף את היכולת שלנו לנהל אותם ולהשתמש בהם באופן ראוי ואפקטיבי. נקודת המוצא שלנו תמיד תהיה הנכסים הקיימים שלנו, דהיינו קורות החיים שלנו, כישורינו, העשייה שלנו, מספר הקשרים הקיימים שלנו, כמות האימיילים שיש לנו ב"אנשי הקשר" , מספר הזכרונות בטלפון… הרשתות הללו לא יוצרות יש מאין, הן עוזרות לעשות יותר ואף הרבה יותר באמצעות "ארגז הכלים" שלנו ובאמצעות הקשרים הראשוניים שלנו.
כפעילים ברשת המעוניינים לקבל ממנה את המירב, עלינו ראשית לתת! נתינה ויצירת פתיחות לקשר הן פעולות משמעותיות בדרך לשימוש אפקטיבי ברשת. עלינו להציג פרופיל מפורט המתאר אותנו באופן מקצועי ומהימן, בכדי לייצר אמון בקרב הקהל אליו אנו רוצים להגיע. עלינו להיות פתוחים לקבל חברים חדשים ולעצם הרעיון של מערכת היחסים האינטרנטית הזאת. וכפי שציינתי קודם לכן, עלינו לפעול – לתת מענה לשאלות המועלות מצד האנשים ברשת הקשרים, להשתתף בדיונים בקבוצות השונות ולהתייחס לבקשות המופנות אלינו באופן אישי.
עלינו לזכור – חשיפת פרטים אישיים, הבעת עמדות, יצירת קשרים חדשים וירטואלים.. – כל אלה ועוד מסייעים בהתפתחותה של סביבת פיתוח קריירה חדשנית, אישית יותר ואפקטיבית יותר עבור כל הגורמים בסביבה הארגונית הזאת.