בעיקר בתקופה זו שכולם נשארים בבית, טיפול אישי וסיוע של מטפלת סיעודית בתקופת קורונה הוא קריטי ביותר עבור אזרחים וותיקים. כך, בהתאם להנחיות עושות החברות האמונות על המטפלים הסיעודיים התאמות שונות על מנת להמשיך ולטפל בקשישים הזקוקים לסיוע, ויחד עם זאת לשמור על בריאות המטפלים ולנקוט בצעדים שונים (לדוגמא כניסת המטפל לבידוד) על פי הצורך.
כיצד תפעל מטפלת סיעודית בתקופת קורונה
מטפלת סיעודית בזמן קורונה תמשיך להגיע לעבודתה, כאשר באופן כללי המסירות והמחויבות של אותם מטפלים בתקופה זו היא מרגשת ומדהימה במיוחד. עם זאת, חשוב לזכור שביטול הלימודים וצמצום התחבורה הציבורית משפיעים על עבודתם באופן ישיר ובעיקר כאשר מדובר באנשי מקצוע שלא נמצאים עם המטופל באופן קבוע. קיימים הסדרים שונים שמטרתם לאפשר הימצאות רציפה של מטפל על פי הצורך, אותם כדאי לבדוק.
המטפלים והמטפלות מקבלים הדרכות והנחיות מפורטות בהתאם להנחיות המתפרסמות על ידי משרד הבריאות;
- הם מתבקשים לשמור על הגיינה וניקיון אישי, תוך שימת דגש על חיטוי הידיים ועבודה עם מסיכה.
- המטפלים מתבקשים לשמור על מרחק ככל האפשר ולהימנע ממקומות צפופים.
- בזמן השהייה בביתו של המטופל ובכלל, יש להקפיד על אוורור של כל חדרי הבית.
- במידה והמטפל או המטפלת חשים ברע, עליהם לדווח על כך ולא להגיע לעבודה.
- בכל מצב בו יש חשד להידבקות על המטפלים להכניס עצמם לבידוד על פי ההנחיות.
ומה בכל זאת קורה במקרים חריגים?
במידה והנכם מתגוררים בבית אבות, דיור מוגן ואפילו בבית; יש לעבור על הוראות ביטוח לאומי ומשרד הבריאות במקרה חריג, לדוגמא כאשר מטפלת סיעודית בזמן קורונה חשודה כנגועה בנגיף, או חלילה כאשר המטופל עצמו חש ברע. יש לפעול במהירות האפשרית ולהציג את הסיטואציה בשקיפות ובאמינות בכדי לקבל הנחיות מפורטות שמטרתן לטפל במקרה ולחזור לשגרה כמה שיותר מהר, תוך מניעת התפרצות המחלה או התפשטותה.
אוכלוסיית הגיל השלישי נמצאת בראש סדר העדיפויות, כאוכלוסיה חלשה כנגד נגיף הקורונה. על כן, אנו מפצירים בכל לשון של בקשה לעדכן ולדווח בכל מקרה חריג ולסייע לנו לסייע לכם לעבור את התקופה בשלום.